LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

FIL valdes locekļi, kā arī lielākā daļa FIL dalībfederāciju nevar un nevēlas rīkoties neitrāli attiecībā uz Krievijas karu pret Ukrainu

Pirmdien 11. aprīlī Starptautiskā kamaniņu sporta federācija (FIL)  informēja par to, ka FIL valde ņem vērā FIL Arbitrāžas tiesas 2022. gada 7. aprīļa spriedumu, kurā Šķīrējtiesa juridisku iemeslu dēļ atcēla visus 2022. gada 2. martā pret Krievijas Kamaniņu sporta federāciju noteiktos pasākumus, kas tika piemēroti Krievijas Kamaniņu sporta federācijai Krievijas uzsāktā kara pret Ukrainu rezultātā.


FIL valde plāno to pienācīgi pārbaudīt, vai jebkāda veida sankcijas pret Krievijas Kamaniņu sporta federāciju patiešām ir juridiski pieļaujamas "politiskās neitralitātes" dēļ, kas nostiprinātas FIL statūtos.


FIL valdes locekļi, kā arī lielākā daļa FIL dalībfederāciju nevar un nevēlas rīkoties neitrāli attiecībā uz Krievijas karu pret Ukrainu.


Pat zinot, ka pasākumi pret Krievijas Kamaniņu sporta federāciju ir atcelti juridisku iemeslu dēļ, FIL Valde joprojām ir pilnībā apņēmusies veikt pasākumus, par kuriem tika nolemts 2022. gada 2. martā:


• FIL izpildinstitūcija stingri nosoda Krievijas un Baltkrievijas iebrukumu Ukrainā;
• Krievijai nav atļauts rīkot FIL sankcionētus pasākumus;
• Visiem Krievijas sportistiem, treneriem un amatpersonām ir liegts piedalīties visos FIL sankcionētajos pasākumos;
• Krievijas pārstāvji dažādās FIL izpildinstitūcijas ieceltajās komisijās un darba grupās tiks atstādināti no amata.


FIL vadība kopā ar FIL Juridisko komiteju meklēs iespējas atrisināt neapmierinošo situāciju, ko izraisījis FIL Šķīrējtiesas spriedums, veicot iespējamas izmaiņas statūtos, par ko būtu jālemj ar 2/3 balsu vairākumu FIL Kongresā, kas norisināsies no 2022. gada 18. līdz 19. jūnijam Rīgā, Latvijā.


Arī starptautiskajā sportā vajadzētu būt iespējai piemērot sankcijas sporta asociācijām un valsts asociācijas locekļiem, kas demonstrē rīcību, kas ir pretrunā ar starptautiskajām tiesībām, ko apstiprinājusi ANO struktūra vai SOK.


Krievijai tiek izteikts steidzams aicinājums nekavējoties izbeigt šo nežēlīgo, neattaisnojamo un agrsīvo karu pret Ukrainu.

2022.04.11. 2296
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK