LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Kongresā apstiprinātas izmaiņas FIL statūtos, lai palīdzētu pārvaldes institūcijai regulēt ārkārtas gadījumus

Starptautiskā Kamaniņu sporta federācija (FIL) kongresa atklāšanas dienā ieviesa izmaiņas savos statūtos, kas ļaus  pārvaldes institūcijai regulēt ārkārtas gadījumus, piemēram, karu Ukrainā.


Starp daudzajiem valdes izvirzītajiem priekšlikumiem ar divu trešdaļu balsu vairākumu tika apstiprināts "ārkārtas punkts", kas regulē "nepārvaramas varas" gadījumus, piemēram, karus, pandēmijas un citas katastrofas.


"Pieņemtais statūtu grozījums ir plaši saskaņots priekšlikums, kura mērķis ir paplašināt FIL iespējas atbilstoši rīkoties akūtās situācijās, lai varētu optimāli turpināt darbību," sacīja FIL izpilddirektors Kristofs Šveigers (Christoph Schweiger).


Pēc īpaši dibinātas darba grupas priekšlikumiem FIL tiesību eksperta Dr. Kristiana Krahes (Dr. Christian Krähe) vadībā tika iesniegti statūtu grozījumi ar cerību "spēt reaģēt ārkārtas situācijās".


"FIL vēlas regulēt lietas ne tikai saistībā ar Krievijas pašreizējo karu Ukrainā, bet iespējamām ārkārtas situācijām kopumā," sacīja Krahe.


FIL bija uzlikusi liegumu sportistiem un funkcionāriem no Krievijas un Baltkrievijas, kopš 24. februārī sākās iebrukums Ukrainā.


Tomēr FIL Arbitrāžas tiesa atcēla šos pasākumus pēc Krievijas Kamaniņu sporta federācijas apelācijas, jo tika uzskatīts, ka aizliegums ir pretrunā vadošās iestādes noteikumiem.


Pēc sprieduma pasludināšanas FIL solīja izpētīt jaunus veidus, kā apturēt Krievijas līdzdalību, padarot šo grozījumu īpaši nozīmīgu.


Pēc Olimpiskās hartas Krievijas Kamaniņu sporta federāciju nevar izslēgt no FIL, bet 70. kongresā neviens no Krievijas pārstāvjiem netika ievēlēts nevienā Starptautiskās kamaniņu sporta federācijas pozīcijā, tādējādi parādot FIL nostāju pret partreizējo situāciju. 

2022.06.20. 1230
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK