LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Bots/Plūme Vistlerā izcīna sesto vietu

Eberspächer Pasaules kausa otrā posma pirmā sacensību diena noslēdzās ar divvietīgo ekipāžu sacensībām, kurās startēja trīs Latvijas dueti: Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts un Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna. Anda Upīte/Sanija Ozoliņa šīs sacensības izlaida drošības apsvērumu dēļ, pēc tam, kad treniņā tika piedzīvots kritiens.

Labāko rezultātu no Latvijas vīriešu duetiem uzrādīja pagājušās nedēļas BMW Sprinta pasaules kausa uzvarētāji – Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, kuri, pieļaujot nelielas kļūdas trases augšdaļā, pēc pirmā brauciena ierindojās sestajā pozīcijā, bet pēc otrā – piektajā, kas divu braucienu summā latviešiem garantēja augsto sesto vietu [+0.249].

Otra Latvijas ekipāža tāpat pieļāva nelielas kļūdas trases augšdaļā, kas liedza cīnīties par vēl augstāku pozīciju. Pirmajā braucienā sportisti finišēja 38.920 sekundēs un ierindojās devītajā vietā. Savukārt otrajā braucienā, latviešiem finišā izdevās uzrādīt desmito labāko laiku, kas divu braucienu summā ļāva ierindoties labāko TOP 10 [+0.537].

Uzvara otrajā Pasaules kausa posmā titulētajam Vācijas duetam – Tobiasam Vendlam/Tobiasam Arltam (Tobias Wendl/Tobias Arlt) [1:17.300]. Otrajā vietā austrieši Tomas Štojs/Volfgangs Kindls (Thomas Steu/Wolfgang Kindl), kuri vāciešiem piekāpās vien par 0.078 sekundēm. Savukārt bronzas godalgu izcīnīja vēl viena Vācu ekipāža – Hannes Orlamunders/Pauls Konstantīns Gubits (Hannes Orlamuender/Paul Constantin Gubitz) [+0.105].

Sieviešu divvietīgo ekipāžu konkurencē no 13 komandām Viktorijai Ziediņai/Selīnai Elizabetei Zvilnai divu braucienu summā izdevās izcīnīt astoto vietu, abos braucienos uzrādot astoto labāko finiša laiku. [+1.052]

Uz goda pjedestāla pirmajiem diviem pakāpieniem vācietes, attiecīgi, Džesika Degenharda/Šajenne Rozentāla (Jessica Degenhardt/Cheyenne Rosenthal) [1:18.371] un Dajana Eitbergere/Saskia Širmere (Dajana Eitberger/ Saskia Schirmer), kuras tautietēm piekāpās vien par 0.080 sekundēm. Savukārt trešajā vietā itālietes Andrea Voettere/Mariona Oberhofere (Andrea Voetter/Marion Oberhofer) [+0.095].

Latvijas Nacionālās izlases galvenais treneris Zintis Šaicāns: “Esmu ļoti gandarīts par Aparjoda šodienas sniegumu, kur viņš ātrajā Vistleras trasē, veicot divus stabilus braucienus, izcīnīja trešo vietu. Šis noteikti viņam būs liels grūdiens tālākajai virzībai. Tāpat Gints Bērziņš sevi noteikti parāda kā vienu no labākajiem pasaulē, tomēr šajā reizē, lai arī pirmais brauciens Gintam izdevās labs, bet otrajā braucienā pieļautās kļūdas neļāva cīnīties par augstāku pozīciju. Sportistam trasē jāgūst pārliecība un jāveic divi stabili braucieni, tad noteikti Gints sevi pieteiks no augstākas skatuves. Runājot par divvietīgajām ekipāžām, Bots/Plūme gan šogad, gan pagājušajā gadā ir apliecinājuši, ka ir pasaules TOP braucēji, tomēr šoreiz par cīņu līdz medaļām nedaudz pietrūka. Nelielās kļūdas trases augšdaļā bijā tās, kas liedza pacīnīties par godalgām. Tieši to pašu varētu teikt par otru vīriešu duetu – Ševicu-Mikeļševicu/Krastu, trases augšdaļā pieļautās kļūdas neļāva pacīnīties par augstākām pozīcijām, kā arī starta ieskrējiena rezultāts bija neraksturīgs mums, kas šoreiz pievīla. Pēc šīm sacensībām izdarīsim pareizos secinājumus un dosimies tālāk.

Sestdien, 16 decembrī, plkst. 20.30 sacensības sāks sievietes, bet pusnaktī gaidāma komandu stafete, kurā pirmo reizi startēs arī sieviešu divvietīgās ekipāžas.

Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases startiem seko līdzi tiešraidē TV6, portālā tv3.lv, TV3 Play, kā arī Go3.

 

Sestdiena, 16. decembris

20.30 1. brauciens SIEVIETES

22.00 2. brauciens SIEVIETES

Svētdiena, 17. decembris

00.00 Komandu stafete

Eberspacher Pasaules kausa otrais posms
P
Name
Country
Time
1.
Tobias Wendl /Tobias Arlt  
Vācija  
1:17.300  
2.
Thomas Steu/Wolfgang Kindl  
Austrija  
+0.078  
3.
Hannes Orlamuender/Paul Constantin Gubitz  
Vācija  
+0.105  
6.
Mārtiņš Bots/Roberts Plūme  
Latvija  
+0.249  
10.
Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts  
Latvija  
+0.537  
Eberspacher Pasaules kausa otrais posms
P
Name
Country
Time
1.
Jessica Degenhardt/Cheyenne Rosenthal  
Vācija  
1:18.371  
2.
Dajana Eitberger/ Saskia Schirmer  
Vācija  
+0.080  
3.
Andrea Voetter/Mario Oberhofer  
Itālija  
+0.095  
8.
Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna  
Latvija  
+1.052  
2023.12.16. 627
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK