LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Vēlvienas sacensības Altenbergas ledus trasē – Eberspächer Pasaules kausa piektais posms

Šajā nedēļas nogalē, 3. un 4. februārī, turpināsies cīņa par punktiem Eberspächer Pasaules kausa piektajā posmā, kas norisināsies turpat, Altenbergas ledus trasē.

Sacensībās startēt pieteiktas 95 kamanas no 18 nācijām – 29 sievietes, 32 vīrieši, 13 sieviešu divvietīgās ekipāžas un 21 vīriešu duets.

Latvijas valstsvienību piektajā Pasaules kausa posmā pārstāvēs 11 sportisti: Kristers Aparjods, Gints Bērziņš, Elīna Ieva Vītola, Kendija Aparjode, Sigita Bērziņa, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts un Anda Upīte/Kitija Bogdanova.

Juniori – Zane Kaluma, Kaspars Rinks, Raimonds Baltgalvis/Vitālijs Jegorovs un Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna – devušies uz Sanktmoricu Šveicē, lai šajā nedēļas nogalē piedalītos Junioru Pasaules kausa sestajā posmā un 45. FIL Junioru Eiropas čempionātā. Tāpat izmaiņas ir Andas Upītes duetā. Ņemot vērā to, ka Zane Kaluma startēs Eiropas čempionātā un Marta Robežniece pēc piedzīvotā kritiena Pasaules čempionāta ir atgriezusies Latvijā, Upīte Eberspächer Pasaules kausa piektajā posmā startēs kopā ar Kitiju Bogdanovu.

Piektdien, 2. februārī, Nāciju kausā par vietu pamatsacensībās cīnīsies Sigita Bērziņa un Gints Bērziņš. Savukārt, sieviešu divvietīgās ekipāžas mazā dalībnieku skaita dēļ neaizvadīs Nāciju kausu, bet oficiālo treniņu.

Pārējie sportisti ir izcīnījuši vietu stiprāko grupā pēc iegūtajiem punktiem pēdējos trīs Eberspächer pasaules kausa posmos.

Kristers Aparjods: “Mans mērķis vienmēr ir zelts, bet ne vienmēr viss norit tā, kā iecerēts. Pasaules čempionāta sprintā man bija diezgan labs brauciens, neskatoties uz dažām nelielām kļūdām trases augšdaļā. Katram braucienam ir jābūt stabilam, konsekventam un tīram, lai iegūtu labu finiša laiku. Komandu stafetē neizdevās perfekts brauciens, bet es esmu priecīgs par izcīnīto bronzas medaļu Pasaules čempionātā. Man ar Altenbergas trasi ir īpašas attiecības. Šeit startēju vienās no savām pirmajām Pasaules kausa sacensībām. Man patīk šī trase – tā ir gara, grūta un tā prasa koncentrēšanos, bet vienlaicīgi – pilnīgu relaksāciju līdz pat finiša līnijai. Laikapstākļi Pasaules čempionātā nebija īpaši labi, bet es ar nepacietību gaidu piekto Pasaules kausu un ceru kāpt uz goda pjedestāla.”

Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases startiem seko līdzi tiešraidē TV6, portālā tv3.lv, TV3 Play, kā arī Go3.


Sestdiena, 3. februāris

09.40  1. brauciens VĪRIEŠU divvietīgās ekipāžas

10.55  2. brauciens VĪRIEŠU divvietīgās ekipāžas

12.15  1. brauciens VĪRIEŠI

13.55  2. brauciens VĪRIEŠI

15.30  1. brauciens SIEVIEŠU divvietīgās ekipāžas

16.30  2. brauciens SIEVIEŠU divvietīgās ekipāžas

 

Svētdiena, 4. februāris

09.25  1. brauciens SIEVIETES

10.50  2. brauciens SIEVIETES

13.00  Komandu stafete

 

2024.01.31. 603
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK