LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Sigita Bērziņa Nāciju kausā Altenbergā izcīna uzvaru

Piektdien, 2. februārī, Nāciju kausā par vietu Eberspächer Pasaules kausa piektajā posmā cīnījās Sigita Bērziņa un Gints Bērziņš.

Pārējie sportisti – Kristers Aparjods, Elīna Ieva Vītola, Kendija Aparjode, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme un Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts –  ir izcīnījuši vietu stiprāko grupā pēc iegūtajiem punktiem pēdējos trijos Eberspächer pasaules kausa posmos. Savukārt, jaunā sastāva duets Anda Upīte/Kitija Bogdanova Nāciju kausā nestartēs, jo sieviešu divvietīgajām ekipāžām nebūs cīņas par kvalifikāciju dalībnieku skaita dēļ.

Sigita Bērziņa Nāciju kausā izcīna uzvaru [52.964], aiz sevis atstājot Vācijas un Itālijas sportistes. Sudrabs vācietei Melinai Fabiennai Fišerei (Melina Fabienne Fischer), kas latvietei piekāpās par 0.059 sekundēm. Savukārt, bronza itālietei Ninai Cīglerei (Nina Zoeggeler) [+0.152].

Sigita Bērziņa: “Brauciens bija salīdzinoši labs ar mazām kļūdiņām, bet svētdien ir vēl divi braucieni, kuros kļūdas izlabot un nepieļaut.

Vīriešu konkurencē Gints Bērziņš uzrādīja labāko starta laiku un līdz pat trases lejas daļai bija vadībā, bet brauciena izskaņā latvietis zaudēja pozīciju un finišēja ceturtajā vietā, bronzas medaļas ieguvējam itālim Aleksam Gufleram (Alex Gufler) pekāpjoties vien par 0.020 sekundēm. Pirmajās divās pozīcijās vācieši. Sudrabs Dāvidam Noessleram (David Noessler) [+0.037], kurš startēja bez iespējas kvalificēties sacensībām. Savukārt, zelts Timonam Grankeknolo (Timon Grancagnolo) [54.327].

Sestdien, 3. februārī, Eberspächer Pasaules kausa piektā posma pirmājā sacensību dienā uz starta dosies un par godalgām cīnīsies vīriešu un sieviešu divvietīgās ekipāžas, kā arī vīrieši.

Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases startiem seko līdzi tiešraidē TV6, portālā tv3.lv, TV3 Play, kā arī Go3.


Sestdiena, 3. februāris

09.40  1. brauciens VĪRIEŠU divvietīgās ekipāžas

10.55  2. brauciens VĪRIEŠU divvietīgās ekipāžas

12.15  1. brauciens VĪRIEŠI

13.55  2. brauciens VĪRIEŠI

15.30  1. brauciens SIEVIEŠU divvietīgās ekipāžas

16.30  2. brauciens SIEVIEŠU divvietīgās ekipāžas

 

Svētdiena, 4. februāris

09.25  1. brauciens SIEVIETES

10.50  2. brauciens SIEVIETES

13.00  Komandu stafete

 

2024.02.02. 979
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK