LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Elīna Ieva Vītola Altenbergā izcīna sudrabu

Svētdien, 4. februārī, Eberspächer Pasaules kausa piektā posma otrā diena iesākās ar sieviešu sacensībām, kurās Latviju pārstāvēja trīs sportistes: Elīna Ieva Vītola, Kendija Aparjode un Sigita Bērziņa.

Elīna Ieva Vītola divu braucienu summā kāpa uz goda pjedestāla otrā pakāpiena [+0.149]. Pirmajā braucienā Vītola trasē devās ar 23. kārtas numuru un veica labu braucienu, bet sliktās ledus kvalitātes dēļ latviete uzrādīja 15. labāko finiša laiku. Otrajā braucienā Vītola uzrādīja labāko starta laiku, bet finišā – trešo, kas ļāva pakāpties par 13 pozīcijām un izcīnīt sudraba medaļu.

Līdzīgi kā vakar, kad vācietis Makss Langenhans (Max Langenhan) no 21. pozīcijas pēc pirmā brauciena divu braucienu summā izcīnija uzvaru, tāpat arī šodien vāciete Jūlija Taubitsa  (Julia Taubitz) pēc pirmā brauciena ieņēma vien 22. pozīciju, bet otrajā braucienā uzrādīja labāko finiša laiku, Eberspächer Pasaules kausa piektajā posmā izcīnot zeltu [1:47.971]. Savukārt, bronzas godalga Pasaules čempionei austrietei Lisai Šultei (Lisa Schulte) [+0.297].

Kendija Aparjode pēc pirmā brauciena ierindojās ceturtajā vietā, bet otrajā braucienā, strauji pasliktinoties ledus kvalitātei, latviete finišā uzrādīja 12. labāko laiku, kas divu braucienu summā ļāva ierindoties devītajā vietā [+0.487]. Tāpat arī Sigitai Bērziņai ļoti labs pirmais brauciens un finišā otrā vieta, bet otrajā braucienā ledus sliktās kvalitātes dēļ vien 21. pozīcija, kas divu braucienu summā latvietei garantēja 14. pozīciju [+0.916].

Pasaules kausa piektais posms Altenbergā noslēgsies ar komandu stafeti, kurā Latvijas valstsvienību pārstāvēs Elīna Ieva Vītola, Kristers Aparjods, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme un Anda Upīte/Kitija Bogdanova.

Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases startiem seko līdzi tiešraidē TV6, portālā tv3.lv, TV3 Play, kā arī Go3.

 

Svētdiena, 4. februāris

13.00  Komandu stafete

 

2024.02.04. 748
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK