LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Latvijas izlase ieradusies Oberhofā, kur norisināsies Pasaules kausa sestais un septītais posms

Pēc Altenbergā pavadītām trīs nedēļām kamaniņu sporta saime ir devusies uz Oberhofu, Vācijā, kur šajā nedēļas nogalē, 10. un 11. februārī, norisināsies Eberspächer Pasaules kausa sestais posms. Sacensībās startēt pieteiktas 98 kamanas no 18 nācijām – 32 sievietes, 33 vīrieši, 13 sieviešu divvietīgās ekipāžas un 20 vīriešu dueti.

Latvijas valstsvienību sestajā Pasaules kausa posmā pārstāvēs 11 sportisti: Kristers Aparjods, Gints Bērziņš, Elīna Ieva Vītola, Kendija Aparjode, Sigita Bērziņa, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts un Anda Upīte/Kitija Bogdanova.

Piektdien, 9. februārī, Nāciju kausā jeb kvalifikācijas sacensībās startēs Sigita Bērziņa, Gints Bērziņš un Eduards Ševics-Mikeļševcs/Lūkass Krasts.

Pārējie sportisti ir izcīnījuši vietu stiprāko grupā pēc iegūtajiem punktiem pēdējos trīs Eberspächer pasaules kausa posmos.

Zintis Šaicāns: “Ļoti labi aizvadīts sezonas piektais posms. Lielu lomu spēlēja laikapstākļi, bet tik un tā līderi cīnījās par augstākā kaluma medaļām, tajā skaitā arī mūsu sportisti. Pēc emocionāla Pasaules čempionāta sportisti demonstrēja izcilu profesionalitāti un darba ētiku, kas rezultējās izcīnītās medaļās. Nenoliegšu to, ka sportisti sevi bija izsmēluši pēc Pasaules čempionāta, bet ļoti efektīvā treniņu metodika un atrastais balanss starp emocionālo un fizisko atjaunošanos palīdzēja. Oberhofa ir īsa, bet sarežģīta trase. Atlētiem ir jāatrod savs braukšanas ritms, lai demonstrētu labus rezultātus. Tāpat īsās trasēs nepieciešams ļoti labs starts, lai parādītu labu rezultātu finišā, tāpēc treniņos svarīgi pievērst uzmanību starta tehnikai.”

Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases startiem seko līdzi tiešraidē TV6, portālā tv3.lv, TV3 Play, kā arī Go3.


Sestdiena, 10. februāris

10.30 1. brauciens VĪRIEŠU divvietīgās ekipāžas

11.18 1. brauciens SIEVIEŠU divvietīgās ekipāžas

12.15 2. brauciens VĪRIEŠU divvietīgās ekipāžas

13.07 2. brauciens SIEVIEŠU divvietīgās ekipāžas

14.05 1. brauciens SIEVETES

15.30 2. brauciens SIEVIETES


Svētdiena, 11. februāris

11.00 1. brauciens VĪRIEŠI

12.30 2. brauciens VĪRIEŠI

14.30 Komandu stafete

2024.02.08. 716
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK