LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Mārtiņš Bots/Roberts Plūme iepriecina sevi un līdzjutējus, izcīnot uzvaru mājas trasē

 

Eberspächer Pasaules kausa astotā posma pirmā diena noslēdzās ar vīriešu un sieviešu divvietīgo ekipāžu sacensībām, kurās Latviju pārstāvēja pieci dueti: Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts, Raimonds Baltgalvis/Vitālijs Jegorovs, kā arī Anda Upīte/Zane Kaluma un Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna.

Vīriešu divvietīgo ekipāžu konkurencē Mārtiņš Bots/Roberts Plūme abos braucienos uzrādīja otro labāko starta un labāko finiša rezultātu, divu braucienu summā apsteidzot tuvākos sekotājus vāciešus Vendlu/Arltu (Wendl/Arlt) par 0.018 sekundēm. Bronza austriešiem Štojam/Kindlam (Steu/Kindl) [+0.274]. Savukārt, Eduardam Ševicam-Mikeļševicam/Lūkasam Krastam pirmajā braucienā piektais labākais finiša laiks, bet otrajā – ceturtais, kas divu braucienu summā latviešiem garantēja ceturto vietu [+0.336].

Raimonds Baltgalvis/Vitālijs Jegorovs pirmajā braucienā piedzīvoja kritienu, bet, tiekot atpakaļ kamanās, sasniedza finiša līniju. Otrajā braucienā latviešiem 14. labākais laiks un divu braucienu summā 17. vieta [+12.672].

Sieviešu divvietīgo ekipāžu konkurencē Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna pirmajā braucienā uzrādīja piekto labāko rezultātu, bet otrajā – septīto, kas latvietēm garantēja vietu labāko TOP 6 [+0.500].

Anda Upīte/Zane Kaluma pirmajā braucienā pieļāva kļūdas, finišā uzrādot septīto labāko laiku. Otrajā braucienā latvietes uzlaboja sava pirmā brauciena rezultātu par 0.221 sekundi un divu braucienu summā izcīnīja septīto vietu [+0.834].

Uz goda pjedestāla divas Vācijas ekipāžas. Uzvara vācietēm Degenhardai/Rozentālai (Degenhardt/Rosenthal) [1:25.743]. Sudrabs Itālijas sportistēm Voetterei/Oberhoferei (Voetter/Oberhofer) [+0.085]. Savukārt, uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Eitbergere/Širmere (Eitberger/Schirmer) [+0.108]. 

Svētdien, 25. februārī, sacensības iesāksies ar vīriešu startiem, bet noslēgsies ar BMW Sprinta Pasaules kausu, kurā startēs pamatsacensību piecpadsmit labākie sportisti. Silto laikapstākļu dēļ BMW Sprinta kausa starts sāksies 15 minūtes ātrāk.

Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases startiem seko līdzi tiešraidē TV6, portālā tv3.lv, TV3 Play, kā arī Go3, vai nāc un atbalsti klātienē, Bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda”.

Svētdiena, 25. februāris

10:30 1. brauciens VĪRIEŠI

12:35 2. brauciens VĪRIEŠI

14:15 BMW Sprinta kauss SIEVIETES

15:05 BMW Sprinta kauss VĪRIEŠU divvietīgās ekipāžas 

15:35 BMW Sprinta kauss SIEVIEŠU divvietīgās ekipāžas

16:20 BMW Sprinta kauss VĪRIEŠI  

2024.02.24. 482
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK