LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Einars Fogelis atkārtoti tiek ievēlēts par FIL prezidentu

No 18. līdz 19. jūnijam Austrijas pilsētā Halle Tirolē norisinājās Starptautiskās kamaniņu sporta federācijas (FIL) 70. kongress, kurā tika vēlēts FIL prezedijs, valde un dažādu komisiju locekļi.


18. jūnijā ar FIL goda medaļām tika apbalvotas personas, kuras ieguldījušas savu darbu kamaniņu sporta attīstībā vairāku gadu garumā. Starp apbalvojuma ieguvējiem bija arī Latvijas Kamaniņu sporta federācijas prezidents Atis Strenga, kuram tika pasniegta FIL zelta goda medaļa. Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases mehāniķis Sandris Bērziņš ieguva FIL sudraba goda apbalvojumu. Savukārt bronzas apbalvojumu saņēma Normunds Kotāns.


Einars Fogelis atkārtoti tika ievēlēts FIL prezidenta amatā. Savukārt Atis Strenga tika ievēlēts Sporta komisijā un Latvijas Kamaniņu sporta federācijas viceprezidents Klāvs Vasks Juridiskajā komisijā. 


Einars Fogelis svētdien, 19. jūnijā, 70. FIL kongresā  tika atkārtoti ievēlēts par Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas  prezidentu. 2020. gada novembrī latvieti pirmo reizi ievēlēja 68. FIL kongresā, lai vadītu Starptautisko kamaniņu sporta federāciju. Kopš tā laika viņš bija pabeidzis pēdējo FIL prezidenta Jozefa Fendta (Josef Fendt) pilnvaru termiņu, kurš FIL vadīja 26 gadus. E. Fogelis: "Paldies par uzticību, esmu gatavs nākamajiem četriem smaga darba gadiem FIL un kamaniņu sportā."
E. Fogelis ir tikai trešais prezidents 1957. gadā dibinātās Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas vēsturē.


Kongresā delegāti apstiprināja arī FIL ģenerālsekretāru - amerikāni Dvaitu Bellu (Dwight Bell) uz nākamajiem četriem gadiem. Bells pirmo reizi tika ievēlēts par ģenerālsekretāru 2020. gadā 68. FIL kongresā. Iepriekš viņš bija FIL izpildloceklis, kurš pildīja savus pienākumus kopš 2018. gada.


Austrietis Haralds Štaijers (Harald Steyrer) paziņoja, ka vairs nekandidēs uz FIL finanšu viceprezidenta amatu. Vienīgais kandidāts uz šo amatu bija Austrijas Mākslas un kultūras valsts dienesta un Sporta Ministrijas Sporta nodaļas vadītājs  Filips Tratners (Mag. Philipp Trattner). Nacionālo federāciju pārstāvji par FIL viceprezidentu finanšu jautājumos ievēlēja juristu un sporta menedžeri Tranteru.


Klāra Delnegro (Clara DelNegro) atkārtoti tika ievēlēta par FIL Sporta viceprezidenti. Savukārt Itāļu kamaniņu sporta leģenda Armīns Cīglers (Armin Zoeggeler) atkārtoti tika ievēlēts par FIL Tehnisko lietu viceprezidentu. Tāpat atkārtoti tika ievēlēts  arī  vācietis Tomass Švābs (Thomas Schwab) par mārketinga viceprezidentu.


Korejietis Jieuns Parks (Jieun Park) tika ievēlēts Āzijas viceprezidenta amatā un Džefs Balme (Geoff Balme) no Jaunzēlandes kļuva par  Okeānijas viceprezidentu.


FIL komisijas:


Sporta komisija mākslīgajā ledus trasē:


Norbert Loch / GER
Wolfgang Staudinger / KOR
Atis Strenga / LAT


Tehniskās komisija mākslīgajā ledus trasē:


Christian Thurner / GER
Marek Skowronski / POL
Lubomir Mick / USA


Dabīgās ledus trases komisija:


Gerald Kammerlander / AUT
Thomas Niemetz / GER
Armin Niedermair / ITA


Locekļu aizstājēju pārskatīšanas komisija:


Günther Beck / LIE


Šķīrējtiesas priekšsēdētājs:


Ben Heijmeijer / NED


Šķīrējtiesas priekšsēdētāja vietnieks:


Dr. Richard Moser / ITA


 Šķīrējtiesas locekļi:


Dr. Michael Bielowski / AUT
Erin Warren / USA
Dr. Michal Kulinski / POL


Juridiskā komisija:


Dr. Christian Krähe / GER
Dr. Andreas Ruetz / AUT
Klāvs Vasks / LAT


Ētikas speciālists:


Dr. Jochen Fritzweiler / GER


Jaunatnes attīstības mākslīgajā ledus trasē komisija:


Mark Hatton / GBR
Hans-Jürgen Köhne / GER

2022.06.20. 1515
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK